Προϊδιόκτητα vintage κοσμήματα: Επένδυση και ευκαιρία αγορών

Οι λάτρεις του καλού κοσμήματος γνωρίζετε πολύ καλά πως τα προϊδιόκτητα κοσμήματα συχνά φέρουν μεγάλη ιστορία, αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες και αποπνέουν με νοσταλγική διάθεση την αυθεντικότητα άλλων εποχών. Συχνά, τα vintage και τα μεταχειρισμένα κοσμήματα διακρίνονται για την κατασκευαστική τους αρτιότητα, τη δεξιοτεχνία των δημιουργών τους και τα πολύτιμα μέταλλα και πετράδια τους.

 

Γιατί να επενδύσετε σε μεταχειρισμένα κοσμήματα

Δεν είναι τυχαίο που το μεταχειρισμένο, το second-hand κόσμημα, οι vintage επιλογές και τα σπάνια προϊδιόκτητα κομμάτια αποτελούν μια επένδυση για κάποιον που γνωρίζει τα μυστικά της αγοράς συλλεκτικών κοσμημάτων.

 

Ακόμη, όμως, κι αν δε γνωρίζετε όλα αυτά που ξέρουν οι συλλέκτες, αν ξεκινάτε τώρα τη συλλογή σας ή αν ψάχνετε απλώς ένα σπάνιο εντυπωσιακό κόσμημα, σίγουρα θα βρείτε πολλούς λόγους για να τα λατρέψετε.

 

Προϊδιόκτητα Κοσμήματα Skaras Jewels

1. Κάποια προϊδιόκτητα κοσμήματα είναι φθηνότερα

Αν και η αξία ορισμένων συλλεκτικών κομματιών αυξάνεται με τον χρόνο, έχετε πολλές ευκαιρίες να βρείτε πραγματικά διαμάντια (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε χαμηλό κόστος. Μερικά μπορεί να χρειάζονται επαγγελματική συντήρηση και καθαρισμό (τον οποίο προσφέρουμε) για να αναδείξουν πλήρως την αξία τους, οπότε πωλούνται αρκετά πιο φθηνά, απ’οσο αγοράστηκαν αρχικά.

 

Επιπλέον, είναι αρκετές οι περιπτώσεις κομματιών με μικροφθορές (πολλές φορές δεν είναι καν ορατές με το μάτι) που μειώνουν το κόστος των κοσμημάτων, χωρίς να αφαιρούν κάτι από την αίγλη τους.

2. Το vintage κόσμημα συνοδεύεται από κατασκευαστική αρτιότητα

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές για την κατασκευαστική αρτιότητα των αντικειμένων που μας έρχονται από προηγούμενες γενιές. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι σύγχρονοι κατασκευαστές πολυτελών κοσμημάτων δίνουν λιγότερη βάση στην ποιότητα κατασκευής, ωστόσο τα πιο παλιά κοσμήματα κουβαλάνε, συνήθως, τη δεξιοτεχνία του τεχνίτη, που είναι ορατή μέσα από μικρές επιτηδευμένες ατέλειες που ολοκληρώνουν την τελειότητά του.

3. Είναι μια βιώσιμη και πιο «πράσινη» επιλογή

Πλέον, είναι αρκετοί εκείνοι που επιλέγουν συνειδητά την αγορά μεταχειρισμένων κοσμημάτων με σκοπό να κάνουν πιο βιώσιμες και πιο πράσινες επιλογές. Με τον τρόπο αυτό, επενδύουν σε μοναδικά κομμάτια και, παράλληλα, υποστηρίζουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα ως καταναλωτές.

4. Είναι επενδυτικές ευκαιρίες για συλλέκτες

Η αγορά μεταχειρισμένων κοσμημάτων αποτελεί μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία. Πολλά από αυτά τα κοσμήματα φέρουν τη σφραγίδα της εποχής τους, με σπάνια σχέδια και τεχνικές κατασκευής που δε συναντώνται πια στη σύγχρονη παραγωγή. Αυτή η σπανιότητα τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά για συλλέκτες, καθώς η αξία τους τείνει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

5. Είναι δυσεύρετα, άρα σπάνια και μοναδικά

Η σπανιότητα και η μοναδικότητά τους τα καθιστούν περιζήτητα τόσο σε συλλέκτες, όσο και σε λάτρεις των καλών κοσμημάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για μια εντυπωσιακή εμφάνιση ή μια ιδιαίτερη περίσταση. Επίσης, είναι μια καλή επιλογή δώρου για ανθρώπους με γούστο υψηλής αισθητικής, αλλά και για να ξεκινήσετε το δικό σας οικογενειακό κειμήλιο.

 

Ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο κόσμημα ή vintage κομμάτια από μια συγκεκριμένη περίοδο;

 

Ρωτήστε μας αν μπορούμε να τα βρούμε.

Vintage κόσμημα vs αντίκες: Ποια είναι η διαφορά;

Η διαφορά μεταξύ των vintage κοσμημάτων και των κοσμημάτων αντίκες συχνά δεν είναι ευδιάκριτη. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικές διαφορές μεταξύ τους που καθορίζονται, κυρίως, από την περίοδο κατασκευής τους.

 

Vintage Κοσμήματα:

 

  • Τα vintage κοσμήματα έχουν ηλικία περίπου 30-50 έτη. Μπορούν να ξεπεράσουν και τα 50 χρόνια, αλλά σίγουρα όχι τα 100.
  • Έχουν ιδιαίτερο στυλ που αντανακλά τις τάσεις της δεκαετίας τους, όπως η γεωμετρική αισθητική της Art Deco, ο boho αέρας των 70s ή τα έντονα χρώματα της δεκαετίας του 1980.

 

Κοσμήματα Αντίκες:

 

  • Τα κοσμήματα αντίκες έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 100 ετών.
  • Περιλαμβάνουν κοσμήματα από παλαιότερες εποχές, όπως η Μπελ Επόκ.
  • Διακρίνονται για την ιστορική τους αξία και την περίπλοκη χειροτεχνία τους, με σχέδια που μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικά μοτίβα, πολύτιμες πέτρες και εντυπωσιακά σκαλίσματα.

 

Με λίγα λόγια, τα vintage κοσμήματα είναι νεότερα και αντικατοπτρίζουν πιο πρόσφατες εποχές και τάσεις, ενώ τα  κοσμήματα αντίκες είναι παλαιότερα, με σημαντική ιστορική αξία.

Vintage και μεταχειρισμένα κοσμήματα από Skaras Jewels

Κάθε κομμάτι που μπαίνει στη συλλογή μας έχει συλλεχθεί από τους έμπειρους ανθρώπους του Skaras Jewels, που επιλέγουν προσεκτικά κάθε κόσμημα, εξασφαλίζοντας την αυθεντικότητά του και τη διατήρηση της αρχικής του ομορφιάς.

 

Εκτός από προϊδιόκτητα κοσμήματα, στη συλλογή μας θα βρείτε και μεταχειρισμένα ρολόγια κορυφαίων brands ωρολογοποιίας και αν ψάχνετε για κάποιο συγκεκριμένο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αφήσετε να ψάξουμε στους συνεργάτες μας.

 

Ψάχνω προϊδιόκτητα ρολόγια